Herralan koululaisten mielipiteitä

Lapset ovat liikaa koneella

Ovatko sinun mielestäsi lapset liikaa koneilla ja kännyköillä? Jos ovat, niin kannattaa harkita laittaa lapsesi kavereiden kanssa leikkimään.

Lapset ovat ihan liikaa kännyköillä. Jos sinä sanot lapselle, että pane kännykkä pois, ja se lapsi sanoo että ei, niin se voi olla, että lapsi on liikaa koneilla ja tullut riippuvaiseksi. Kannattaa ladata lapsilukko lapselle. Sinä pystyt laittamaan aikarajan sinun lapsellesi, jolloin hän saa olla vain sen verran kännykällä kuin aikuiset päättävät. Kun lapseltasi loppuu peliaika, niin se voi tehdä jotakin muuta, esimerkiksi mennä pihalle leikkimään. Jos olet koittanut ehdottaa tehdä jotakin muuta ja lapsi ei halua mitään tehdä, kysy lapselta, että mitä hän haluaisi tehdä. Lapsesta tulee kekseliäs, kun hän joutuu itse keksimään tekemistä.

Väinö Kuismin
Herralan koulu 4T


Koulupäivät pidemmiksi

Oletko kyllästynyt pitkiin päiviin koulussa? Jos olet, niin tiedätkö, että pitkät päivät ovat vain oppilaille hyödyllisiä. Oppilaat oppivat enemmän, kun oppitunteja on enemmän. Jos koulupäivä kestäisi vain kolme tai neljä tuntia, oppilaat eivät oppisi niin paljon kuin esimerkiksi viiden tai kuuden tunnin päivinä. Jos on vain kolmen tunnin päivä, oppilas ei oppisi paljon mitään, mutta jos verrataan kuuden tunnin päiviin, oppilas oppisi paljon ja oppilaan aivot ja pää oppii paljon uutta, esimerkiksi erilaisia matematiikan kaavoja, joita tarvitaan paljon aikuisena.

Koulussa samalla oppii myös kaveri- ja ryhmätyötaitoja. Mielestäni pidemmät päivät olisivat oikein hyvä vaihtoehto lapsen pään kehittämiseksi. Vaikka koulu voi olla tylsää ja tyhmää, niin koulu kehittää aivojasi. Kuuden tunnin päivänkin jälkeen oppilas kerkeää kyllä rentoutumaan ja levähtämään tarpeeksi.

Neljäsluokkalainen Ilmajoelta


Päiväunet kouluun

Väsyttääkö sinua oppitunneilla? Minua ainakin väsyttää. Olisi kivaa, jos jotkut välitunnit korvattaisiin päiväunilla. Päiväunet voisivat olla vapaaehtoisia eli aina ei tarvitse jäädä unille. Mutta silti uskoisin, että varsinkin pitkinä päivinä kaikkia väsyttää sen verran, että kaipaa pieniä unia. Päiväunien ei tarvitsisi olla myöskään välttämättä joillain välitunneilla, vaan vaikka kaksi kertaa viikossa olisi joku tietty unitunti, jolloin kaikki saisivat ottaa pienet unet.

Olen itse nähnyt Lasten uutisissa, että jossain koulussa on päiväunet ja tulin aika kateelliseksi. Kaipaisin tällä hetkelläkin pieniä unia. Ja uskoisin, että opettajatkin pitäisivät pienistä nokkaunista. Päiväunien avulla jaksaisimme pitkät päivät paremmin.

Elsi Äärynen
Herralan koulu 4A


Ei saa roskata!

Eikö sinunkin mielestäsi roskaaminen ole tyhmää? Minun mielestäni ainakin on. Kun esimerkiksi heität roskan maahan ja joku lintu syö sen, se vahingoittuu. Ja ne roskat joutuvat meriin, mikä vahingoittaa eläimiä ja ihmisiä. Jos ihmiset roskaavat, ilma saastuu. Ja kaikkialla on sitten roskaa, joka on huono juttu. Muista laittaa roskat roskikseen!

Onni Alakoski
Herralan koulu 4A