Kesälaitumilla Ilmajoella

opiskelija Nelli Nisula kesälehti
Töiden lisäksi Nelli haluaisi kesällä mökkeillä ja käydä festareilla. kuva: eeva ala-fossi

– No Ilmajoellehan on aina helppo ja ennen kaikkea mukava tulla niin lomailemaan kuin töihinkin, Nelli Nisula (21) vastaa kysymykseen miksi hän halusi tulla juuri Ilmajoelle kesäksi.

Ilmajoelta kotoisin oleva Nisula on saapunut jo toukokuun alussa Oulusta kesätöihin Ilmajoelle. Hän opiskelee Oulun yliopistossa varhaiskasvatuksen opettajaksi ja aloittaa nyt tulevana syksynä kolmannen vuoden.

– Varhaiskasvatuksen opinnot ovat olleet ehdottomasti se minun juttuni. Olen aina tykännyt puuhailla ja työskennellä lasten kanssa ja oikeastaan minun koko CV koostuukin lasten parissa tehdystä työstä. Koen tämän olevan vähän niin kuin kutsumusammattini, Nelli naurahtaa.

Nelli toivoi ja saikin tältä kesältä oman alansa töitä Neiron päiväkodista varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, jossa hän aikoo olla pitkälle elokuuhun.

– Sain viime kesänkin olla juuri Neiron päiväkodissa töissä, joten töiden aloittaminen oli tänä vuonna helppoa. Neirossa odotti samat tutut työkaverit ja myös suurin osa lapsista oli entuudestaan tuttuja, Nelli pohtii.

Kun kysyin Nelliltä, mikä on työssä parasta, niin häneltä tuli pitkä liuta pohdintoja lasten kanssa työskentelemisestä.

– Erityisesti se on palkitsevaa, kun saa olla turvallinen aikuinen lapselle ja pääsee näkemään lapsen kehitystä ja ilon hetkiä. Jokainen työpäivä ja ryhmä ovat myös erilaisia, mikä tuo hyvää vaihtelua päiviin. Eri ikäisten lasten kanssa saa myös touhuta erilaisia asioita. Yksinkertaistettuna työt tuovat paljon iloa omaan päivään ja koen työni merkitykselliseksi, Nelli toteaa lopuksi.

Molemmat paikat viehättävät

– Pidän Ilmajoesta, koska täällä on rauhallisempaa ja ihmiset ovat helposti lähestyttäviä sekä tuttavallisia.

Näin kesäisin Nelli asuu poikaystävänsä luona ja pystyy nyt Ilmajoella ollessaan näkemään enemmän perhettään ja täälläpäin asuvia kavereitaan. Töidenkin kannalta Ilmajoella on erilaista kuin Oulussa.

– Töissä on erilaisia mahdollisuuksia täällä Ilmajoella. Olen Oulussa tehnyt töitä päiväkodissa, jossa ulkoilumahdollisuudet ovat aivan erilaiset kaupunkiympäristön vuoksi. Täällä Ilmajoella pääsemme helpommin lasten kanssa tekemään erilaisia retkiä luontoon ihan vain lähimetsäänkin, Nelli punnitsee.

Vaikka Nelli nauttii olostaan Ilmajoella, kaipaa hän myös opiskelukaupunkiinsa Ouluun.

– Voin lämpimästi suositella Oulua jokaiselle kouluun hakevalle. Oulu on ollut näin pieneltä paikkakunnalta kotoisin olevalle sopivan suuri kaupunki, joka on kuitenkin myös suhteellisen maanläheinen.

– Kesäisin kaipaan erityisesti opiskelukavereita, omaa kämppääni sekä Oulun merimaisemia, opiskelija haikailee.

Nisula aikoo kesän aikana kuitenkin reissata mahdollisimman paljon Oulun suunnalle ja pyrkimyksenä olisi myös saada Ilmajoki-kavereita mukaan näille reissuille.

Päätöksiä edessä

Nellillä lähtee ensi syksynä käyntiin viimeinen vuosi kandidaatin tutkinnossa, jonka jälkeen hän olisi valmis varhaiskasvatuksen opettaja.

– Vaikka olisin kandin jälkeen jo valmis työelämään, olen kuitenkin pohtinut lisäksi maisteriohjelman suorittamista. Myös kouluttautuminen varhaiskasvatuksen erityisopettajaksi on kiinnostanut minua ja ensi vuonna minulla alkaakin sivuaineopinnot erityispedagogiikassa. Kaikki on kuitenkin vielä auki, Nelli miettii opintojaan.

Vaikka opiskelija on tykännyt asua opintojensa aikana Oulussa, on hän kuitenkin pohtinut palaavansa Ilmajoelle opintojen jälkeen ja aloittavan työuransa täällä.